Bowmore Cask Strength Screen Printed Label 56%

Bowmoren Cask Strength tuli tislaamon perusvalikoimaan Screen Printed Label -aikakaudella. Julkaisu oli silloin jotain hiukan muuta kuin nykypäivänä, koska laventeli.

Bowmore Cask Strength Screen Printed Label

(56%, OB, +/- 2000, 70 cl)

Tuoksu: Laventelia, piparminttua, salmiakkia ja pehmeää savuisuutta. Klassista FWP-aikakauden Bowmore-henkeä, toimii kuin tauti. Voimakas herukkaisuus, sitruksisuutta ja suolaisuutta. Viinikumikarkkeja, tammisuutta, hedelmäteetä, hiukan tervaa. Nam. Vesilisä korostaa trooppisia hedelmiä.

Maku: Voimakas ja makea. Laventeli ja piparminttu ovat vahvasti esillä, samoin salmiakki ja suola. Savuisuus maistuu hiukan sekavana ja melko tervaisena. Limettiä, mangoa ja persikkaa löytyy. Suutuntuma on pehmeä ja runko keskitäyteläinen. Tammi maistuu hiukan paahteisena ja miedon mausteisena. Jälkimaussa laventeli ja salmiakki korostuvat edelleen, paahteisuus ja pippurisuus tulevat kunnolla mukaan kuvaan. Hedelmäteetä, turpeisuutta, lakritsia, tervaa, ripaus suolaa. Varsin pitkä ja kokonaisuutena karkkisen makea finaali. On tämä hyvää. Vesilisä tuo kirpeää hedelmäisyyttä selvemmin esiin, samoin nuorta tammea.

Arvio: Makean laventelinen ja salmiakkinen savuherkku. Ei silti mikään pommi, vaan monitasoinen kokonaisuus. Edellyttää tietysti, että pitää tämän aikakauden Bowmoresta. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 66/100. Whisky Monitor Database 77/100 (per 6). Smoke On The Water, ”Makea ja maukas, todella herkullinen Bowmore”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.