Glendronach 20 yo 1993/2013 Cask #13, 52,6%

The Whisky Fairia varten on pullotettu klassinen Glendronach ex-olorosotynnyristä. Ei voi olla ihan huonoa. Nämä vuosikerran 1993 tynnyrit ovat olleet keskimäärin aivan päällikkötavaraa.

Glendronach 20 yo 1993/2013

(52,6%, OB for The Whisky Fair, 15.1.1993–9/2013, Cask 13, Oloroso Sherry Butt, 688 bts., 70 cl)

Tuoksu: Taatelinen, suklainen, luumuhilloinen ja iso. Piimäkakkumainen happamuus kohtaa hienosti lakritsikastikemaisen makeuden. Huomattavan lihaisa, ihan kunnolla pihvilihaa. Runsaasti tallia ja farmimaisia sävyjä. Ruokosokeria, rusinoita, karamellisoitua omenaa. Pähkinää. Vesilisällä saa pintaan tiettyä kermaisuutta.

Maku: Täyteläinen ja suuri, silti tasapainoisen ja nyansoidun tuntuinen. Tummaa suklaata, taatelia, kahvia. Herkullinen, mausteinen tammisuus, kanelia ja piparkakkuisia sävyjä. Kiteistä sokerisuutta, karamellisoituja sitrushedelmiä, kermatoffeeta. Vahva lihaisuus, joka maussa tuntuu kuivempana ja tummempana kuin tuoksussa. Pähkinäisyys on voimakasta, samoin kahvinen paahteisuus. Jälkimaku alkaa komealla suklaisuudella, jota taateli tukee. Rusinaisuus, kuivatut luumut, ylikypsät sekahedelmät ja pekoni tukevat. Rancio-fiilis on vahva. Tammi on paahteista ja kuivuu hienosti. Finaali on yhtä pitkää herkuttelua. Vesilisä tuo pehmeää maitosuklaata esiin.

Arvio: Erittäin maukas, monitasoinen ja varsin helposti lähestyttävä Glendronach, jonka taatelit ja lihaisuus jäävät heti mieleen. 91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.