Bowmore 17 yo White Sands 43%

Maistelussa Bowmoren nykyisen Travel Retail -peruskolmikon ainoa ikämerkitty tuote, vähintään 17-vuotiasta viskiä sisältävä White Sands. Black Rock oli syvä pettymys, ja vaikka Gold Reef täältä blogista vielä puuttuu, olen senkin maistanut: ei mikään kovin kummoinen sekään.

Bowmore 17 yo White Sands

(43%, OB, +/- 2015, Travel Retail Exclusive, Matured in Ex-Bourbon Casks, 70 cl)

Tuoksu: Miedon herukkainen ja sitruksinen, trooppisen hedelmäinen. Suolaisuutta ja tammisuutta, vihreää omenaa ja hilloisuutta. Hiukan vaniljaa, muuten kuiva vaikutelma. Nuotiosavua, tuoreita koivunlehtiä. Pieni bensainen sivuääni. Ei mikään ihan killeri tuoksu kyllä, varsin ohut ja mitäänsanomaton.

Maku: Raikkaan hedelmäinen, kevyen herukkainen ja hiukan kovalla tavalla bourbonhenkinen. Kevyttä savua, mineraalisuutta, hiukan anista. Tammi tuntuu mausteisena ja vaniljaisena, puisevuus on jossain määrin pinnassa. Savuisuus on kevyttä ja pysyy taustalla. Suutuntuma on varsin kevyt ja silti ihan mukavan öljyinen. Vihreää omenaa, limoncelloa, limettiä. Jälkimaku alkaa tammisena ja öljyisen sitruksisena, jatkuu omenaisena ja hunajaisena, kunnes sitruksinen ja herukkainen kirpeys nousevat. Lopussa on jo hyvin paahteisuutta, hedelmäteetä ja tammen otetta. Keskipitkäksi finaali kuitenkin jää, eikä mikään ilotulitus ole kyseessä.

Arvio: Pieni pettymys, erittäin kevyt viski lajissaan. 84/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 89/100 (per 2). Smoke On The Water, ”Suuri pettymys”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.