Springbank 12 yo Cask Strength 2014, 53,2%

Springbank alkoi pullottaa 12-vuotiasta Cask Strengthiä batch-meiningillä vuonna 2010. Neljässä vuodessa markkinoille puskettiin peräti kymmenen erää tavaraa, josta on yleisesti pidetty. Ja lisää tulee vissiin koko ajan.

Tiettävästi tämä käsillä oleva Cask Strength -pullote on peräisin ex-sherrytynnyreissä (70 %) ja ex-bourbontynnyreistä (30 %).

Springbank 12 yo Cask Strength

(53,2%, OB, 2014, Batch 10, Ref. 14/532, 70 cl)

Tuoksu: Öljyä, turpeisuutta, ruohoisuutta ja hunajaa. Varsin ronski ja likainen rasvaisuus, mukavasti lihaisuutta myös. Makeaa tammisuutta, reippaat mausteet. Toffeefudgea, appelsiinimarmeladia, kurkkupastillia (Eucamenthol). Herkullinen, joskin varsin terävä tuoksu. Vesilisä tuo sitruksista kepeyttä.

Maku: Öljyinen ja purevan tamminen. Turvesavu on mukana, samoin tietty konerasvamainen likaisuus. Eucamenthol-karkkeja, sitrusta, vaniljaa, mausteisuutta, suolaisuutta. Suutuntuma on rasvainen mutta tekstuuri ei ihan niin tiivis kuin toivoisi. Maltaisuutta, omenaa, appelsiinia, hiukan hunajaisuutta. Jälkimaku alkaa varsin puisevalla tammella mutta pehmenee vähitellen toffeemaiseksi ja ruohoiseksi. Suolaista voita, apilaa, mustaa teetä, paahtoleipää, hunajaa. Mausteet ja yrtit korostuvat lopussa, samoin kurkkupastillin raikkaus. Finaali on vähintäänkin keskipitkä. Vesilisä keventää makua sitruksiseen ja suolavetiseen suuntaan.

Arvio: Varsin tyypillistä nyky-Springbankia, nimenomaan sellaisella profiililla, josta olen itse oppinut pitämään. Mainio viski, vaikka terävyytensä takia ei ihan huippua vielä. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 86/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.