Glenfarclas 175th Anniversary, Chairman’s Reserve 46%

Glenfarclasin 175-vuotisjuhliin pullotettiin kaksi juhlapullotetta. Niistä tämä halutumpi Chairman’s Reserve sisältää neljä tynnyriä 1960-luvulla tislattua viskiä, niin, että viskin yhteenlaskettu ikä on 175 vuotta.

Jokainen tynnyri on ehtinyt siis kypsyä yli 40 vuotta. Huikeaa.

Glenfarclas 175th Anniversary, Chairman’s Reserve

(46%, OB, 2011, 1296 bts., 70 cl)

Tuoksu: Erittäin hilloinen ja hieno. Vadelmaa, mustaherukkaa, rusinaa, luumua. Hiukan tupakkaisuutta, lakritsia. Savumakkarainen vivahde. Tummaa suklaata, kaakaota. Vivahteikas, antiikkinen tammisuus. Karamellin makeutta, makeaa sitruksisuutta. Sikaria, nahkaa. Vesilisä avaa aprikoosia ja estereitä.

Maku: Tasapainoisen sherryinen, hedelmäinen ja hilloinen. Rusinaa, herukkaisuutta, sitruksisuutta. Karamellin makeutta, lakritsia. Kuivaa, tammista kepeyttä. Kahvin pieni karvaus ja hedelmäinen makeus toimivat hienosti yhteen. Suutuntuma on kermaisuudessaankin varsin kuiva, vaikka kokonaisuus on kaikilta osin runsas ja sävykäs. Rommista sokerisuutta, kanelia, toffeeta, kirsikkaa. Jälkimaku alkaa kahvin ja suklaan komennossa. Sitrusta, siirappia, luumua, kardemummaa, pippuria, minttua. Pitkä. Vesilisällä kermaisuus ja pehmeä hedelmäisyys korostuvat entisestään, kuivuus tasaantuu.

Arvio: Kaunis, iäkäs Glenfarclas. Kompleksisuus on huippuluokkaa. Herkkua. 91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 91/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.