Springbank 15 yo 46% (2015)

Springbankin 15-vuotias on kuulunut tislaamon perusvalikoimaan vuosikaudet. Omaan suuhuni aiempi, noin vuonna 2006 pullotettu versio ei sopinut ollenkaan, mutta siitä huolimatta täytyi antaa tälle uudelle mahdollisuus.

Springbank 15 yo

(46%, OB, +/-2015, 70 cl)

Tuoksu: Rasvainen ja turpeinen, mausteinen ja tamminen. Koneöljyä ja ruohoisuutta, tiettyä likaisuutta, jossain määrin kovuuttakin. Pieni metallinen vivahde. Omenaisuutta (tarte tatin), vaniljaa, siirappia, toffeeta. Runsas, napakka yrttisyys. Suolaisuutta, voita, joka on hiukan härskiintynyttä. Vesilisä tuo minttua pintaan.

Maku: Tamminen ote on luja heti aluksi, mutta rasvaisuus, toffee ja suolainen voi ovat hyvin mukana. Uuniomenaa, vaniljaa, palanutta sokeria. Ravakka mausteisuus, tammessakin on kunnolla tanniineja. Suutuntuma on varsin täyteläinen, raskas mutta silti lujaotteinen. Maltaisuus maistuu hiukan kypsymättömänä, jyväisenäkin. Jälkimaku on tammen ja toffeen kamppailua, jossa tanniinit ja mausteet pistävät suun hetkellisesti melko lujille. Siirappisuus, hedelmäisyys ja ruohoisuus ovat pinnassa. Maltaista karvautta, paahtoleipää, oliiviöljyä. Melko pitkä ja kovasti kuivuva finaali. Vesilisällä minttua ja anista tulee hienosti esiin.

Arvio: Varsin kovapintainen, rasvainen viski, jossa on toki hyvätkin hetkensä. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 81/100. Whisky Monitor Database 86/100 (per 3).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.