Imperial 1991/2015, Malts of Scotland 48,2%

Toimintansa vuonna 1998 lopettaneen Imperialin tuotantoa on tullut äskettäin markkinoille Malts of Scotlandin pullottamana. Noin 24-vuotiaasta yksilöstä on kyse. Mielenkiintoista katsoa, miten tammi on tehnyt tekosiaan noina vuosina.

Imperial 1991/2015, Malts of Scotland

(48,2%, Malts of Scotland, 1991–2015, Cask No. MoS 15030, Bourbon Barrel, 5 cl miniature, 1 of 96)

Tuoksu: Ruohoinen ja vaniljainen. Runsas kukkaisuus, hunajaista makeutta ja yrttistä raikkautta. Minttua, eucalyptusta. Tammi tuoksuu vahvana mutta varsin kuivana. Aprikoosia, omenaa. Vaikutelma on pienestä saippuaisuudesta huolimatta varsin kuivakka, joskin kaunis ja tasapainoinen. Vesilisä avaa mentholin ja raikastaa tätä entisestään.

Maku: Onpa kuiva ja hienolla tavalla tamminen Imperial. Erittäin tyylikäs ensivaikutelma, mutta ei yhtään tislaamon ominaisluonteen mukainen. Karkkisuus on nyt taka-alalla, vain tietty metisyys ja akaasiahunaja muistuttavat siitä. Minttua, anista, mehiläisvahaa, mausteisuutta. Kuivan suutuntuman lisäksi body on varsin kevyt, mutta kantaa hyvin tämän makukokonaisuuden. Aprikoosinen, ruohoinen ja heinäinen, aavistuksen saippuainen paletti. Jännä tervainen vivahde. Jälkimaku tummuu todella, tammisuus on rosoista ja hedelmäisyys jopa ylikypsää. Yrttiteetä, happoisuutta, hidasta kuivumista. Pitkä finaali. Vesilisä helpottaa kovimman tammisuuden kanssa, tuo kepeyttä heti.

Arvio: Erinomainen, erilainen Imperial. Liikkuu hetkittäin tyyliltään jopa jossain Craigellachien tontilla. Puhdaspiirteinen ja tasapainoinen kokonaisuus. 89/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.