Glendronach 17 yo 1995/2012 for Pikkulintu, Cask #1520, 55,2%

Käsiin sattui Glendronach-pullo muutama vuosi sitten Olutravintola Pikkulintua varten poimitusta tynnyristä. Tynnyrinä on ollut PX Puncheon, ja sen kyllä huomaa.

Glendronach 17 yo 1995/2012 for Pikkulintu

(55,2%, OB, 24.3.1995–8/2012, Cask No. 1520, Pedro Ximenez Sherry Puncheon, Selected and Bottled for Pikkulintu, 226 bts., 70 cl)

Tuoksu: Taatelia ja suklaata, muhkeaa makeutta ja sherryisyyttä. Toffeeta, siirappia ja karamellia. Makeudessa on pieni piimäkakkumainen happamuus mukana. Tammi lymyää taustalla, sherry tuntuu enemmän makeutena kuin nahkaisuutena. Hiukan tummuutta toki, pähkinää ja espressoa. Tasapainoinen ja hieno, tykkään kovasti. Vesilisällä löytyy yrttisiä sävyjä, etenkin minttua.

Maku: Paksun kermainen ja makea. Siirappisuutta, suklaisuutta. Tammisuus ja nahkaisuus ovat voimakkaampia kuin tuoksussa. Mausteisuutta, joulukakkua, taatelia, pähkinää. Suutuntuma on kermaisen täyteläinen ja runsas. Happamuutta ja hehkuviinisyyttä tulee myös esiin, espresson karvaus näyttäytyy. Jälkimaku on mausteinen ja kauniisti aukeava. Alkuun siirappi ja suklaa hallitsevat, mutta vähitellen pähkinät, kahvi ja tammisuus nousevat selvemmin esiin. Nahkaisuus ja viinisyys korostuvat loppua kohti selvästi. Melko pitkä ja maistuva finaali. Vesilisä ohentaa runkoa herkästi mutta nostaa mausteet, etenkin pippurin, esiin.

Arvio: Paksu ja makea sherrypommi, jonka yksioikoinen siirappisuus kulkee vähän rajoilla. Silti erittäin hyvä viski tässä ikäluokassa, osuu ja uppoaa. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Smoke On The Water, ”Kokonaisuutena ihan kiva”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.