Kilchoman 6 yo 2007/2013, 46%

Kilchoman on pistänyt pari vuotta sitten markkinoille tällaiseen kuusivuotiaan vuosikertajulkaisun. Vintage on tällä kertaa 2007 ja pullomäärä rapeat kymmenen tuhatta. Maistetaan pois.

Kilchoman 6 yo 2007/2013

(46%, OB, 21.6.2007–7.10.2013, Vintage Release, 10000 bts., 70 cl) 

Tuoksu: Hiilisavuinen ja lihaisa. Yksinkertaisuudessaan erittäin toimiva. Turpeisuutta, kuivaa nokisuutta, makeaa tammitynnyriä, palvikinkkua, rapeaa maltaisuutta. Makea sitruksisuus leikkaa kuivaa savua todella mielenkiintoisesti. Akaasiahunajaa, kovia hedelmäkarkkeja. Vesilisä avaa kiinnostavan, mausteisen ja yrttisen tason.

Maku: Kuivan hiilisavuinen ja makean hunajainen. Sitruksinen ja turpeinen. Mielenkiintoisen avauksen jälkeen makupaletti kuitenkin latistuu. Suutuntuma on odottamattoman ohut. Omenaisuutta, kirpeää valkoviinisyyttä, rapeaa maltaisuutta, nuorta tammea. Lihaisuus nousee maussa vasta myöhemmin. Jälkimaussa palvikinkkua ja savumakkaraa on selvemmin esillä, mutta kuiva savuisuus ja tietty lääkemäisyys ottavat siitä nopeasti vallan. Maltaisuus ja tammisuus saavat tämän tuntumaan varsin nuorelta. Kihelmöivä mausteisuus jää viimeiseksi mauksi leijumaan. Vesilisä tuo tietyn ruohoisuuden pintaan mutta latistaa makua todella herkästi.

Arvio: Varsin yksinkertainen savupommi, vaikka tuoksussa on hetkellisesti nippu silkkaa mahtavuutta. 83/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.