Glendronach 20 yo 1994/2014 Cask #3201, 56,2%

Glendronachin Batch 11 vuonna 2014 tarjosi useita helmiä. Nyt käsissä tynnyrin 3201 sisältöä. Kyllä 20 vuotta PX-tynnyrissä tekee viskille hämmästyttäviä asioita. Värikin on tummaa kuin mikä.

Glendronach 20 yo 1994/2014

(56,2%, OB, 7.10.1994–11/2014, Batch 11, Cask No. 3201, Pedro Ximénez Sherry Puncheon, 475 bts., 70 cl)

Tuoksu: Luumua, viikunaa, rusinaa ja suklaata. Jälleen ihan parasta Glendronach-tuoksua. Sherryvaikutus on huumaava, täyteläinen ja tasapainoinen. Makeus on huipussaan, tallimaisuutta tästä ei löydy, joskin pieni nahkaisuus sentään. Kirsikkaa, taatelia, hehkuviiniä. Pieni viljainen vivahde. Vesilisä avaa sitrusta selvästi.

Maku: Makean sherryinen, luumuinen ja viikunainen. Kinuskia, maitosuklaata. Kirpeä kirsikkaisuus ja sitruksisuus taittavat hienosti muuten vallitsevaa makeutta. Hiukan punaista omenaakin löytyy. Suutuntuma on täyteläinen, suklainen ja muhkea. Maltainen ja mausteinen puoli tuovat edelleen viljaista, kuivan viinistä ja tanniinista sävyä esiin. Jälkimaku kuivahtaa hiukan ja jää aavistuksen odottamaani kapeammaksi, vaikka makean sherryinen ja suklainen muhkeus pysyykin melko pitkään kyydissä. Rusinaa, saksanpähkinää, kirsikkaa, uuniomenaa. Omenainen kirpeys nousee lopussa selvästi. Vesilisällä limetti ja minttu tulevat esiin.

Arvio: Hieno sherryttely, jälleen kerran. Vain pieni kapea-alaisuus ja jälkimaun notkahdus jättää tämän alle ysikymppiseksi, vaikka tekisi fanitussyistä mieli hehkuttaa tätä enemmänkin. Jonain päivänä tällaisia viskejä ei vain enää tule. 89/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.