Arran 18 yo 1996/2015, Jack Wieber’s Old Train Line 48,9%

Jack Wieberin junasarjaan on päätynyt tällainen ex-bourbontynnyrissä majaillut veijari. Sarjan keskimääräinen taso on ollut mielestäni korkea, joten tähänkin kohdistuu jonkinlaisia odotuksia.

Arran 18 yo 1996/2015, Jack Wieber’s

(48,9%, Jack Wieber’s Old Train Line, 10/1996–8/2015, Cask No. 2308, Bourbon Cask, 305 bts., 70 cl)

Tuoksu: Täyteläinen ja muhkea, vahvan hedelmäinen ja kypsän tamminen. Bourbonvaikutuksesta huolimatta jopa sherryisiä piirteitä, rusinaisuutta ja viikunaa. Mustaa teetä, vadelmahilloa, mustaherukkamarmeladia, minttua, pientä rasvaisuuttakin. Vicks-pastilleja. Komea kaikin puolin. Vesilisä tuo esiin vaahtokarkkeja ja sokerisuutta.

Maku: Runsas ja voimakas makujen kirjo, intensiteetti on korkealla tasolla. Öljyisyyttä, raskaan paahteista maltaisuutta, poltettua sokeria, kandisokerikeksejä. Yrttilikööriä, lakritsia, Jägermeisteria. Uuniomenaa, mustaherukkaa. Suutuntuma on toki vain keskitäyteläinen mutta tekstuurissa on jotain todella painavaa. Tammisuus tuntuu kypsältä eikä yliohjaudu ollenkaan. Jälkimaku liikkuu syvässä päässä, todella tummien sävyjen taajuuksilla. Lakritsia, mustaherukkateetä, yrttilikööriä, slivovitsiä, paistettua omenaa, hunajaa, pähkinäisyyttä. Tammikaan ei kuivu liikaa. Wow. Varsin pitkä finaali. Vesilisä herättää mausteisuuden ja nostattaa pintaan tiettyä siirappisuutta.

Arvio: Parasta maistamaani Arrania tähän mennessä. Kertakaikkisen hieno viski. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.