Springbank 1997 Batch No. 2, 54,9%

Springbankin vuosikerran 1997 ykköserä oli erittäin hyvä viski ikäisekseen. Kakkoserät ovat aina kovan paikan edessä, mutta maistetaan, miten tämä pärjää.

Springbank 1997 Batch No. 2

(54,9%, OB, 1997–5/2008, Sherry Casks, 70 cl)

Tuoksu: Vahainen ja kuivahkon sherryinen. Suolaista voita, ruohoisuutta, minttua, maltaisuutta. Sitruksisuuteen selvästi kallellaan, sitruunankuorta ja appelsiinimehua. Jännä mineraalinen kulma, suolakiveä ja meren huuhtomaa kalliota. Aavistuksen ujo kokonaisuus. Vesilisä tekee hienon sävyn tähän, minttu ja iäkkään oloinen tammisuus korostuvat.

Maku: Erittäin räjähtävä ja suurimuotoinen. Tuoksun ujous on välittömästi poissa. Sitruksisuus hallitsee, ja sen rinnalla nousee huomattavaa turvesavuisuutta. Appelsiinia joka lähtöön, karvasta ja makeaa. Suolaisuus, mineraalisuus ja voin kaltainen rasvaisuus on edelleen tiskissä, mutta yleisilme on selvästi kuivempi kuin Batch #1:ssä. Rinnakkain maisteltuna tämä jää siitä selvästi jälkeen muutenkin, vaikka suutuntumassa on samantyylistä vahamaisuutta ja painavuutta. Ruohoinen ja hiukan kitkerä heinäisyys tulevat taustalta mukaan. Jälkimaku on varsin pippurinen ja kuumottava, vahvaa sitruksisuutta ja turvesavua, suklaisuutta ja sherryä, napakkaa tammisuutta. Melko pitkä ja ankara finaali. Vesilisä nostaa tammisuutta vielä entisestään.

Arvio: Oikein pätevä viski tämäkin on, mutta rinnakkain vertailuna Batch #1 pesee tämän jokaisella osa-alueella – täyteläisempänä, sherryisempänä ja fokusoidumpana. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100. Whisky Monitor Database 81/100 (per 13).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.