Laphroaig 21 yo Cask Strength for Heathrow 54,3%

Laphroaig kasasi tällaisen viskin yhdeksän tynnyrin sisällöstä Heathrow’n vitosterminaalia varten vuonna 2008. Kun pulloja on saatu vain 750, tynnyreiden sisältöjen käyttö herättää tietysti pari kysymystä. Mutta olennaisinta on tietysti selvittää, onko lopputulos onnistunut.

Laphroaig 21 yo Cask Strength for Heathrow

(54,3%, OB for Heathrow Terminal 5, 2008, 750 bts., 70 cl)

Tuoksu: Omenainen ja runsaan hedelmäinen, pehmeän savuinen ja komea. Toffeeta, marsipaania, jännää karkkisuutta. Moottoriöljymäinen vivahde, jossa on siirappista makeutta mukana. Jodinen ja lääkemäinen puoli löytyvät myös. Herkullinen. Vesilisä tekee loistavan säväyksen, toffee ja siirappi nousevat ihan uudelle tasolle.

Maku: Omenainen ja muhkea, toffeemaisen makea ja runsaan turvesavuinen. Pippurisuus ja mineraalinen rapsakkuus ovat keskiössä. Komea tammisuus säestää. Hedelmäisyys taittuu trooppiseksi ja säilyy vahvana kaiken keskellä. Suutuntuma on öljyinen. Jälkimaku alkaa omenaisena ja vaniljaisena, karkkisuuden ja savun varassa. Salmiakkinen vivahde ja suolaisuus löytyvät, vähitellen avautuu erittäin kompleksinen ja mielenkiintoinen jälkimakuviidakko, jossa tammi saa koko ajan uusia sävyjä. Kaikkineen finaali on pitkä, lääkemäinen ja tyylikkäästi kuivuva. Vesilisä tasapainottaa tätä hienosti ja nostaa yrttisiä piirteitä pintaan.

Arvio: Komea viski, jonka karkkisuus jää välittömästi tajuntaan. Lopputulos on todella onnistunut. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 92/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.