Bowmore 13 yo 1995/2008 Maltmen’s Selection 54,6%

Bowmore julkaisi vuonna 2008 tällaisen sherrypommin, jota on sittemmin suuresti ylistetty. Viski on peräisin viidestä ex-sherrytynnyristä, jotka tislaamon työntekijät ovat varastosta poimineet. Nuo neljä maltmania olivat David Park, Brian Logan, Philip Gray ja Paul Paterson.

Myönnän välittömästi ja kättelyssä, että kyseessä on Bowmore, jonka perään olen kuolannut vuosikaudet. Odotukset ovat niin korkealla, ettei siinä ole oikeastaan enää mitään järkeä. Onnistunut sherrykypsytys on parasta, mitä tiedän, ja Bowmore on ehdottomasti yksi parhaista viskeistä, mitä tiedän.

Bowmore 13 yo 1995/2008 Maltmen’s Selection

(54,6%, OB, 13.7.1995–2008, Craftmen’s Collection, Sherry Butts 1551, 1552, 1553, 1559 & 1560, 3000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Erittäin suklainen ja paahtunut, täyteläinen ja makean sherryinen. Turvesavu on komeasti esillä, mausteisuus tukee kokonaisuutta. Salmiakkia ja lakritsia riittää. Sherryssä on sekä tallimaista nahkaisuutta että siirappista makeutta. Kypsää hedelmää, rusinaa, luumua. Tummaa yrttisyyttä, Carmolis-tippoja. Äärettömän herkullinen. Vesilisä tuo suolaisia ja mineraalisia sävyjä taustalta esiin.

Maku: Todella täyteläinen ja tumman suklainen, tervainen ja savuinen. Silkkaa loistoa. Paksua, makeaa sherryisyyttä ja intensiivistä hedelmäisyyttä. Salmiakkia, lakritsia, tervaleijonaa, suolaisuutta. Suutuntuma on taivaallisen paksu ja tasapainoinen. Luumua, rusinaa, uuniomenaa. Paahteisuutta, pientä inkiväärisyyttä, minttua. Jälkimaku nousee erittäin salmiakkisena ja tervaisena, täyteläisen sherryisenä ja turvesavuisena. Kihelmöivää mausteisuutta, mustapippuria, tummaa suklaata, kahvisuutta. Suolaisuutta, pähkinäisyyttä. Mineraalisia, minttuisia sävyjä. Erittäin pitkä ja upea finaali, joka kuivuu kauniisti eikä ole missään vaiheessa liian makea. Vesilisällä löytyy mineraalisuutta mausta vielä lisää.

Arvio: Melko nuoresta iästään huolimatta yksi parhaita Bowmore-elämyksiäni koskaan. Tasapainoinen, suuri viski, jossa riittää makujen kirjoa loputtomiin. 94/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 92/100. Whisky Monitor Database 88/100 (per 8). Smoke On The Water, ”Loistavan tasapainoinen kokonaisuus”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.