BenRiach 20 yo 1995/2015 Cask #74743, 58,9%

BenRiachin uudempaa single cask -tarjontaa Batch 12:sta. Etiketit näissä ovat kyllä halvan näköiset, siitä olen samaa mieltä monen muun kanssa. Kun ottaa huomioon, että kyse on erinomaisen tislaamon parhaasta tuotannosta.

Mutta enpä ajatellut etikettiä juoda, viskihän tässä kiinnostaa.

BenRiach 20 yo 1995/2015

(58,9%, OB, 4.5.1995–6/2015, Batch 12, Cask No. 74743, Bourbon Barrel, 186 bts., 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäsalaattia ja öljyisyyttä. Muistuttaa jotain jykevämpää irkkuviskiä. Tammi on vahvassa roolissa, todella purevana. Toisaalta vaniljaisuutta ja hunajaakin kyllä riittää, samoin kookoskermaa ja tuoretta ananasta. Runsaasti ruohoisuutta. Vesilisä tuo kermaisuutta ja banaania pintaan mukavasti.

Maku: Erittäin öljyinen ja pureva. Toisaalta tällaisessa yliviritetyssä hedelmäsalaatissa on myös jotain aseistariisuvaa, ananas, omena ja banaani räjähtävät suussa välittömästi. Tietty siirappisuus on sentään mukana. Tammi ajaa sirkkelin kautta sisään, todella aktiivisena ja lujana. Suutuntuma on tiiviin öljyinen ja kihelmöivän mausteinen. Hunaja ja vanilja ovat tuomassa makeutta, mutta tammi vie tätä viskiä mennen tullen. Jälkimaku alkaa todella mausteisena ja tammisena, mutta sulaa vähitellen öljyiseksi, karkkiseksi ja hapokkaan omenaiseksi. Minttua, pientä sokerisuutta, tuoretta ruohoa. Pitkä. Vesilisä tasapainottaa makuja ja pehmentää tammen kovinta terää.

Arvio: Ikään kuin irkkuviskiä mutta isolla rungolla. Todella järeä ja tamminen tapaus. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 87/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.