Kilchoman Loch Gorm 2016 Edition 46%

Neljäs Loch Gorm on noin kuusivuotiasta viskiä, joka on kypsynyt koko ikänsä ex-olorosossa. Vuoden 2015 Loch Gorm oli jo niin hyvä, että tältä sopii odottaakin jotain.

Kilchoman Loch Gorm 2016 Edition

(46%, OB, 2010–2016, 4th Edition, Fresh & Refill Oloroso Sherry Butts, 14000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Savua ja kumisaapasta, hiilisyyttä ja salmiakkia. Runsaasti merilevää ja suolaisia piirteitä, märkää laiturinlankkua. Pieni suklaisuus puskee myös terävänä läpi. Tietty lääkemäisyys on myös mukana, yrttistä yskänlääkettä. Rasvaista likaisuuttakin löytyy. Mehukas kaikkineen. Vesilisällä löytää ruohoisuutta ja hiukan minttua.

Maku: Kinuskinen ja suklainen, toisaalta taas hiilisavuinen ja rasvainen. Runsaasti yrttiliköörimäisyyttä. Siirappinen ja rusinainen puoli tarjoilee myös ylikypsää hedelmää ja sitruksisuutta. Turvesavu on paksua, lakritsinen ja suolainen vivahde toimii sen kanssa hyvin. Tammisuutta ja mausteitakin riittää. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja sellainen, että tätä on varsin helppo lähestyä – niin sanottu dokabiliteetti on korkealla tasolla. Jälkimaku tuo nuorekkaita sävyjä pintaan, aktiivista tammea ja raakaa turpeisuutta. Omenaa, sitruunaa, rusinaa, toffeeta, hiiltä ja kumimaista sävyä. Yskänlääkettä ja yrttejä. Keskipitkä finaali. Vesilisä saa pippurin erottumaan selvemmin.

Arvio: Ei aivan niin tykki tapaus kuin vuoden 2015 editio, mutta pätevä viski silti. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.