Bowmore 25 yo Ceramic 43%

Bowmore julkaisi jossain vuosien 1995 ja 2000 välillä tällaisen keraamisen pullotteen, joka pakattiin hienoon laatikkoon silkkikääreiden keskelle. Harvemmin näitä enää missään näkee, ja nyt kun sattui kohdalle, pitihän tämä maistaa.

Bowmore 25 yo Ceramic

(43%, OB, late 1990s, ’Moonlight’ / ’Seagulls’, 70 cl)

Tuoksu: Herukkainen ja omenainen, mehukkaan kukkainen ja miedon turpeinen. Runsas mineraalisuus, suolakiveä ja märkää laituria. Pientä rusinaisuutta, omenassa on kypsä sävy. Hiukan keltaista luumua, siideriä. Maukas tervaisuus ja lakritsisuus on mukana. Herkkua. Vesilisä avaa hiukan anista ja minttua.

Maku: Hedelmäinen ja runsaan mausteinen. Aprikoosia, omenaa, edelleen sitä keltaista luumua. Selvästi enemmän turvesavua kuin tuoksussa. Hiukan hiilisyyttä ja jopa ripaus nokea taustalla. Yrttinen ja herukkainen kepeys leijuu vetten päällä. Suutuntuma on kevyen öljyinen ja body keskitäyteläinen. Jälkimaku on salmiakkinen, savuinen ja maukkaan hedelmäinen. Herukkaa, omenaa, mineraalisuutta, hiukan minttua, kukkaisia sävyjä. Maukas, varsin pitkä finaali. Vesilisä saa pientä happamuutta ja mustaa teetä esiin.

Arvio: Tasapainoinen ja maukas Bowmore. Jos maussa olisi vielä hiukan enemmän ryhtiä, kyseessä olisi todellinen huippuviski. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 90/100 (per 1)Smoke On The Water, ”Pienistä puutteista huolimatta hyvä Bowmore”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.