Bowmore 14 yo 1999/2013 Mashmen’s Selection 55,7%

Bowmoren suuresti rakastamani Maltmen’s Selectionin jälkeen samaisessa Craftmen’s Collectionissa ilmestyi Mashmen’s Selection, joka on vuorostaan ex-bourbonissa kypsynyt. Viski meni maistoon, kun kohdalle osui.

Bowmore 14 yo 1999/2013 Mashmen’s Selection

(55,7%, OB, 3.5.1999–2013, Craftmen’s Collection, Mashmen’s Selection, American Oak Barrels, 1500 bts., 70 cl)

Tuoksu: Vaniljainen, miedon turvesavuinen, banaaninen ja makea. Mielenkiintoinen maltaisuus on pinnassa. Aktiivista tammea, sitruksisuutta, vaniljajäätelöä, karamellia. Viherherukkaisuutta, toffeefudgea, imelää kinuskikastiketta, kanelia ja inkivääriä. Makeutta riittää.

Maku: Vaniljainen, mausteinen ja öljyinen. Turvesavu on selvemmin esillä kuin tuoksussa, samoin pippuri löytyy pinnasta. Herukkaa, sitrusta, vaniljaa, hapokasta omenaisuutta. Maltaisuus on hyvin esillä, pieni jyväinen puraisu. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja osin kireän tamminen. Tuoretta ruohoa, napakkaa tanniinisuutta. Jälkimaku on tamminen, banaaninen, ananaksinen, vaniljainen ja hapokas. Hapanta ruohoisuutta, vihreää teetä, kirpeää mausteisuutta. Melko pitkä mutta napakasti kuivuva finaali.

Arvio: Varsin lujalla tavalla tamminen, mutta silti samalla hedelmäinen ja osin makeakin Bowmore. Hiukan ristiriitaiset fiilikset tästä jää, tasapaino ei ole ihan tapissa vielä. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.