Glendronach 23 yo 1993/2016 for The Nectar & LMDW 51,7%

Glendronachin vuosikerta 1993 herättää minussa varmaan ikuisesti suuria tunteita, joten tämä uunituore The Nectarin ja La Maison du Whiskyn yhteispullote on heti valtavien odotusten kohteena.

Parhaiden Glenkkujen tavoin tämäkin on kypsynyt koko ikänsä ex-sherryssä. Nyt ikää on 23 vuotta, mikä on pari vuotta enemmän kuin yleensä niiden kaikkein loisteliaimpien yksilöiden. Mutta maistetaan.

Glendronach 23 yo 1993/2016 for The Nectar & LMDW

(51,7%, OB for La Maison du Whisky & The Nectar, 19.2.1993–8/2016, Cask No. 447, Sherry Butt, 642 bts., 70 cl)

Tuoksu: Suklainen, siirappinen ja pehmeän tallimainen. Yllättävän makea, mutta nahkasatula, tammi ja mausteet antavat hienosti ryhtiä ja särmää. Uuniomenaa, kinuskia, maapähkinävoita. Pieni ruutisuus, hiukan palanutta puuta. Piimäkakkua, kuivattuja hedelmiä, luumua, lakritsia. Upea on. Vesilisä tuo mentholia ja pienen ruohoisen vivahteen.

Maku: Suklainen makeus ja tammisen napakka mausteisuus ottavat välittömästi yhteen. Kohtaamisesta nousee nahkaisuutta, tallisuutta, siirappia, kandisokeria, luumua, rusinaa. Suutuntuma on varsin täyteläinen, vaikka kaikkein tummimpaan ja tiivisrakenteisimpaan Glendronach-genreen tämä ei sukella. Balanssi on silti hieno, makea hedelmäisyys nousee komeasti järeän sherryn keskeltä. Jälkimaku on muhkean mausteinen ja herkullisesti kuivuva. Tumma suklaa, pieni lakritsisuus, nahkaisuus, talli, luumu, pähkinäisyys, ruuti, kaikki toimii upeasti. Erittäin pitkällisesti kuivuva finaali. Vesilisä ohentaa runkoa melko herkästi, kermaisuus korostuu.

Arvio: Erittäin tyylikäs, klassinen Glendronach. Suurherkkujen joukkoon välittömästi. 91/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.