Glenury Royal 36 yo 1970/2007, 57,9%

Diageo on julkaissut Glenuryn varastoista muutaman iäkkään viskin. Melkoisia harvinaisuuksia. Nyt maistelussa on 36-vuotias Glenury, joka on tislattu vuonna 1970. Voltit ovat iästä huolimatta korkeat, 57,9%.

Kokemukseni tislaamon tuotannosta on varsin ohut – vain yksi maistettu indie, Silver Sealin sherrykypsytetty yksilö, joka oli kiistatta huipputavaraa. Sen takia odotukseni tätäkin viskiä kohtaan ovat tapissa.

Glenury Royal 36 yo 1970/2007

(57,9%, OB, 1970–2007, 1926 bts., 70 cl)

Tuoksu: Tammea, vaniljaa ja minttua. Miellyttävä, raikas hedelmäisyys, jossa persikka ja omena tuntuvat selvimmin. Hieno vahamaisuuden vaikutelma, mehiläisvahaa ja hunajaisuutta. Antiikkisuutta ja huonekaluvahaa myös. Kuivaa maltaisuutta. Yrtit toimivat tyylikkäästi. Vesilisä makeuttaa ja tuo päärynää.

Maku: Vahamainen ja räjähtävän voimakas. Herkän tuoksun jälkeen maku ei pidättele yhtään. Tammi on todella aktiivista ja pippuria riittää. Hedelmäisyys on jälleen persikkaista, mehiläisvahaa ja toffeefudgea riittää. Voimasta huolimatta sekaan mahtuu runsaasti minttua ja kukkaisia sävyjä. Suutuntuma on täyttä vahaa ja öljyä. Hapokasta maltaisuuttakin löytyy. Jälkimaku alkaa melko hapokkaana ja kirpeän hedelmäisenä. Tammi on edelleen varsin kovaotteista, vaikka kuivuminen onkin pitkällistä. Maltaisuutta, mehiläisvahaa, minttua, pippurisuutta, paahteisuutta, tumman suklaan karvautta. Pitkä finaali. Vesilisä tuo kukkaisuutta ja avaa hyvin sävyjä. Voimakkuus on muutenkin sitä luokkaa, että vedellä tekee mieli pelata paljon.

Arvio: Järeän tamminen ja iso viski, jota ikä ei ole nujertanut. Lujan ja aktiivisen tammen takia ei aivan niin nautinnollinen kuin odotin, mutta kompleksinen ja hieno silti. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 88/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.