Port Charlotte 2008/2014 Islay Barley 50%

Tänään maistelussa nuorehkoa Port Charlottea oletettavasti ex-bourbontynnyristä. Kosteaa Islayn ohraa on mallastettu tätä varten, joten fiilis on ihan omanlaisensa.

Port Charlotte 2008/2014 Islay Barley

(50%, OB, 15.10.2008–2014, 70 cl)

Tuoksu: Nokinen ja sitruksinen, muhkean turvesavuinen ja aavistuksen lihaisa. Mineraalisuutta, kirpeää omenaa, pientä lääkemäisyyttäkin – vaikka Port Charlottessa sellaista harvoin on. Maltaisuus on leipämäistä ja rouheaa, kaikkineen jokseenkin paljasta. Ehkä hiukan yksinkertainen nenä. Vesilisä tuo osterit mieleen.

Maku: Paljas ja todella hapokas. Sitruksinen ja mineraalinen puoli ovat voitolla, läpi tulee huomattavasti tisleen jyväistä makumaailmaa. Maltaisuus hetkellisesti jopa hallitsee, hiivaleipämäisenä ja paljaana. Nokisuus ja paksu turvesavuisuus ovat toki myös vahvasti läsnä, mutta suutuntuma jää aavistuksen ohueksi. Lihaisuutta ja ruohoisuutta sentään löytyy. Jälkimaku on suolainen ja maltainen, savuinen ja hiilinen. Tuhkaa, salmiakkia, tammisuutta, sitruunamehua, vihreää omenaa, hapokkuutta. Ruohoisuutta ja paljasta jyväisyyttäkin löytyy, mutta kaikkineen finaali jää melko vaatimattomaksi. Vesilisä availee pientä makeutta ja korostaa ruohoisia piirteitä.

Arvio: Nyt sattui kohdalle Port Charlotte, joka ei oikein vakuuta. Osin vielä hiukan kypsymätön tapaus, vaikka peruselementit ovatkin kunnossa. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100. Whisky Magazine 70/100 (Chris Goodrum), 77/100 (Alwynne Gwilt).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.