BenRiach 30 yo 1976/2007 Cask #4469, 55,5%

Käsiin osui turpeistettu BenRiach, joka on tislattu erinomaisena vuonna 1976. Mielenkiintoista maistaa, miten portviinitynnyri on purrut ja mitä kolmekymmentä vuotta tehnyt tälle viskille.

BenRiach 30 yo 1976/2007

(55,5%, OB, 1976–8/2007, Richly Peated, Cask #4469, Port Pipe, 649 bts., 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen ja runsas, makea ja turpeensavuinen. Kuivaa tammisuutta, mausteisuutta, liköörimäisyyttä. Kirsikkaa, kuminaa, karvasmantelia. Fariinisokeria, marsipaania. Paahteisuutta, imelää leivosmaisuutta, marjaisuutta, hedelmäkarkkia. Varsin viininen ja makea kokonaisuus, turve jää taustalle. Vesilisä avaa aivan uuden tason, raikkaat ja kukkaiset sävyt tulevat esiin.

Maku: Tamminen ja mausteinen. Savuinen, hedelmäinen ja viininen. Liköörimäinen imelyys kohtaa kihelmöivän mausteisuuden. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja öljyinen. Tammi puree yllättävän reippaasti, löytyy pippuria ja runsaasti kuminaa. Poltettua sokeria, paahteisuutta, marjaisuutta, pientä hapokkuutta. Jälkimaku alkaa kuivalla tammella ja kuminaisuudella. Pippuria, chiliä, hapokkuutta, pähkinää, siirappia, kuivattuja hedelmiä, kuningatarhilloa. Pieni savuisuus ja paahteisuus pysyvät mukana pitkään. Pientä karkkisuutta ja rusinaa, viiniä ja tanniineja. Melko pitkä ja pippurinen finaali. Vesilisällä maku balansoituu, hedelmäisyys aukeaa omenan ja melonin kautta todella hienosti.

Arvio: Maukas ja haastavalla tavalla mielenkiintoinen viski, mutta vesilisä on paikallaan. 88/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.