Glendronach 19 yo 1995/2015 Cask #3806, 54,5%

PX-kypsytetty 19-vuotias Glendronach vuonna 2015 julkaistusta erästä numero 12. Pullomäärä tuntuu kyllä erikoisen suurelta tämän ikäiselle ja näillä volteilla varustetulle single caskille.

Glendronach 19 yo 1995/2015

(54,5%, OB, 20.9.1995–8/2015, Batch No. 12, Cask #3806, Pedro Ximénez Sherry Puncheon, 701 bts., 70 cl)

Tuoksu: Todella tuhti, sokerinen ja pähkinäinen. Siirappia oikein kunnolla. Suklaata, luumuhilloa, Mars-patukkaa. Vivahtaa hiukan rikkisyyteen, joka toimii silti hyvin. Liköörimäisyyttä, paahteisuutta, taatelia. Lihaisuutta, pekonia, tallisuutta, nahkaa. Todella järeä kokonaisuus. Vesilisä nostaa uuniomenaa esiin.

Maku: Paksun täyteläinen, suklainen ja siirappinen. Lihaisuus korostuu, pekoni ja BBQ-possu maistuvat. Nahkaisuutta, maanläheisyyttä, mausteista tammisuutta. Erittäin raskas ja tiivis tekstuuri. Liköörisyyttä, kirsikkaa, ylikypsiä hedelmiä, likaisuutta, paksua yrttisyyttä ja runsasta pähkinäisyyttä. Jälkimaku kevenee jonkin verran, vaikka siirappisuus ja paksu suklaisuus pysyvät toki mukana. Tammisuus aukeaa hyvin ja kuivahtaa erittäin pitkällisesti ja tyylikkäästi. Hedelmäisyys korostuu, luumu ja uuniomena etenkin. Toffeen, pähkinän ja hiukan karvaan kahvisuuden vuoropuhelu on upea. Finaali on pitkä. Vesilisä keventää tammen otetta ja raikastaa ilmettä.

Arvio: Valtavan suuri ja valtavan herkullinen Glendronach. Ei kalpene yhtään Nectarin ja LMDW:n hienon 1993-pullotteen rinnalla. 91/100

2 comments

  1. Tuosta pullomäärästä: Viski ei ole ollut yhdessä puncheonissa koko ikäänsä, vaan korkeintaan vain pari viimeistä vuotta. Puncheon on siis täytetty kahdesta tai ehkä kolmestakin (refill-)tynnyristä, mutta koska pullotus on tehty yhdestä tynnyristä, voidaan viski myydä single caskina. – Kiitos asiallisesta ja asiapitoisesta blogista.

    1. Kiitos, kommenttisi valottaa tilannetta todella hyvin. Tästähän on kiivailtu kansainvälisilläkin foorumeilla, ovatko Glendronachin single caskit oikeaoppisia vai ns. rakennettuja. Pullomäärien perusteella siellä on enemmänkin tällaisia tapauksia – kuulostaa loogiselta ja järkeenkäyvältä selitykseltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.