Bowmore Bw6, Elements of Islay 55,2%

Maistelussa on tällä kertaa Speciality Drinksin kuudes Bowmore-julkaisu Elements of Islay -sarjassa. Jälleen on tuttuun lääkepulloon pistetty elämän eliksiiriä.

Bowmore Bw6, Elements of Islay

(55,2%, Speciality Drinks, 2016, 70 cl)

Tuoksu: Hieno yhdistelmä herukkaa, hunajaisuutta ja turvesavua. Löytyy kirpeää omenaa ja limettiä, viherherukkaa ja minttua, hiukan trooppisia hedelmiä. Savu on kuivakkaa ja taittuu hiukan hiiliseksi, leijuu kauniisti vetten yllä. Suolaisuutta ja siirappista likaisuutta. Hieno! Vesilisä saa tiettyä karamellisuutta esiin.

Maku: Herukkainen ja kirpeä, savuinen ja omenainen. Hyvin linjassa tuoksun kanssa. Makeaa öljyisyyttä, trooppisia hedelmiä papaijan ja mangon säestyksellä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja hiukan vahaisuuteen taipuva, vaikka profiilissa ei olekaan mitään erityisen painavaa. Hiukan tervaa ja salmiakkia, kevyt hiilisyys savussa edelleen mukana. Savu sinänsä jää taka-alalle. Jälkimaku liikkuu tammisen vaniljaisuuden ja mausteisuuden maailmassa. Trooppiset hedelmät ovat edelleen läsnä, mutta suolaisuus ja kireä savuisuus, jopa tuhkaisuus korostuvat. Herukka, minttu ja likainen makeus nousevat lopuksi. Vesilisä tuo toffeen selvemmin pintaan.

Arvio: Trooppisen hedelmäinen, oivallinen Bowmore. Maku on hiukan suoraviivainen ja finaalin spektri varsin täsmällinen, mutta kaikki toimii hienosti yhteen. 88/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.