Port Charlotte PC8 ’Ar Dùthchas’ 60,5%

Port Charlotte -tuotannon kivijalkaan kuuluvat Bruichladdichin itsensä julkaisemat PC-pullotteet, joista nyt maistelussa 8-vuotias, jenkkitammessa kypsynyt PC8.

Port Charlotte PC8 ’Ar Dùthchas’

(60,5%, OB, 18.7.2001–27.7.2009, American Oak Casks, 30000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Erittäin turvesavuinen, todella rasvainen ja lihaisa. Bbq-kastiketta, nyhtöpossua, kolaa, siirappia, rusinaa. Turvesavu on hienossa balanssissa ylikypsien hedelmien ja hunajaisuuden kanssa. Suolaisuutta ja ruohoisuutta, lakritsia ja tervaa. Todella muhkea. Vesilisä availee lisää heinäisiä ja ruohoisia piirteitä.

Maku: Upea! Muhkeaa turvesavua, rasvaista lihaisuutta ja napakkaa salmiakkia. Tervaisuutta, siirappisuutta, bbq-kastiketta, mausteisuutta. Napakka pippurisuus on hienosti esillä, mutta ei silti hyökkää. Suutuntuma on täyteläinen ja painavalla tavalla öljyinen. Rusinaisuutta, suklaisuutta, luumua. Jälkimaku on salmiakkinen ja pippurinen, hiilisen savuinen ja edelleen varsin lihaisa. Yrttisyyttä, lakritsia, tervaa, yskänlääkettä. Melko pitkä ja maukas finaali. Vesilisä tuo yrtit ja ruohoisuuden hienosti pintaan.

Arvio: Lihaisa ja suurimuotoinen savuviski, jonka profiilissa on voimaa ja balanssia juuri sopivassa suhteessa. Silkkaa parhautta. Menee ehdottomasti parhaiden maistamieni PC-pullotteiden joukkoon. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 86/100 (per 13).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.