BenRiach 16 yo 1998/2014 Cask #5171, 57,9%

BenRiachin tislaamossa tehtiin kolmeen kertaan tislattua tislettä vuonna 1998. Näistä viskeistä itselleni tutuin on Suomen Mallaswhiskyseuraa varten vuonna 2013 pullotettu Cask #6393, joka oli vallan mainio viski.

Nyt maistelussa on toinen vastaava tapaus, joka on tuon seurapullotteen tavoin viimeistelty PX-tynnyrissä.

BenRiach 16 yo 1998/2014 Cask #5171

(57,9%, OB, 1998–2014, Batch No. 11, Cask No. 5171, Pedro Ximénez Sherry Finish, Triple Distilled, 707 bts., 70 cl)

Tuoksu: Tumman luumuinen ja rusinainen. Erittäin yrttinen, lakritsinen ja vahvan oloinen. Tummaa suklaata, taatelia, kahvia, kanelia. Tammea ja öljyisyyttä, piparkakkua ja havuja. Tallinen ja multainen puoli on voimakkaasti esillä. Haastava, osin sulkeutunut kokonaisuus. Vesilisä tuo aktiivisen tammen lisäksi hunajaa pintaan. Minttu ja sitruunamelissa aukeavat vähitellen.

Maku: Öljyinen, tummasävyinen ja mausteinen. Todella muhkea ja intensiivinen paletti. Tallisen ja multaisen sherryisyyden rinnalla on taatelia, luumua ja tummaa suklaata vaikka muille jakaa. Suutuntuma on raskaan öljyinen ja varsin täyteläinen, vaikka kolmeen kertaan tislattuna rungon pitäisikin olla vähän kevyempi. Pähkinäisyyttä, kahvia, happamuutta. Tammi puree, piparkakku tuo vähän makeutta. Jälkimaku on todella tamminen ja säkenöivän yrttinen. Mausteita, pähkinäisyyttä, öljyä, luumua, rusinaa, kahvisuutta. Tumma suklaa ja tallisuus ovat mukana vahvasti. Pitkä ja kovasti kuivuva finaali. Vesilisä tuo makeutta esiin, hunajaista ja kevyen sitruksista puolta, ja availee mausteita hienosti.

Arvio: Todella intensiivinen ja tummasävyinen, komea viski. Vedenkesto on valtava, ja vesilisällä tästä saa todella paljon lisää sävyjä irti. 89/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.