Glendronach 16 yo Platinum 48%

Korskealla hopeisella etiketillä varustettu ja Etelä-Afrikan markkinoille pullotettu Glendronach vuodelta 2014, haluttua tavaraa nykyään. Pari vuotta sitten näitä Eurooppa-versioita pyöri ainakin Saksan markkinoilla ihan vaivaksi asti, mutta sittemmin ne hyllyt on tehokkaasti putsattu.

Glendronach 16 yo Platinum

(48%, OB for South Africa, Bottled 29.10.2014, Oloroso Sherry Casks, 75 cl)

Tuoksu: Erittäin tallinen ja suklainen. Multaisuutta, nahkaa. Jännä antiikkisen puun vivahde, johon yhdistyy hiukan laventelia. Taatelia, rusinaa, jogurttista happamuutta. Taustalta kyllä nousee siirappisia ja viikunaisen makeita sävyjä, mutta tammi pitää ne aisoissa. Roteva tapaus. Vesilisä antaa tilaa yrteille ja ruohoisuudelle.

Maku: Tumman suklainen, pähkinäisen karvas ja erittäin tallinen. Tammi on vahvasti läsnä, kuivattaa suuta. Taatelia, appelsiininkuorta, ylikypsää luumua, rusinaa. Suutuntuma on varsin täyteläinen ja intensiivinen, vaikka runko ei ole silti mitenkään kovin raskas. Karvasmantelia, maltaista hapokkuutta, kihelmöivää mausteisuutta. Hiukan kermaisuutta ja makeuttakin sentään. Jälkimaussa oloroso tulee oikein kunnolla näkyviin, pähkinöineen kaikkineen. Multaisuutta, tallisuutta, happamuutta, tummaa suklaata, kaakaojauhetta, tanniineja. Yrttisyyttä, viikunaa. Lopulta melko pitkä finaali. Vesilisä tuo maukasta kermaisuutta, keventää happoja ja tekee tälle todella hyvää ylipäänsä.

Arvio: Hiukan turhan karvas omaan makuuni, vaikka hyvä viski on silti kyseessä. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.