Glendronach 23 yo 1992/2016 Cask #76, 52%

Erittäin arvostettu single cask Glendronachilta, erästä 13. Näihin Glendronachin sinkkuihin kohdistuu tällä hetkellä niin valtava markkinapaine, että yksittäisten pullojen omistajat mielellään hehkuttavat näitä kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. On siis syytä olla aivan erityisen kriittinen, kun arvioita lukee ja kehuja näkee.

Glendronach 23 yo 1992/2016 Cask #76

(52%, OB, 5/1992–1/2016, Batch No. 13, Cask No. 76, Oloroso Sherry Butt, 683 bts., 70 cl)

Tuoksu: Tuhti ja todella makea. Siirappinen ja kermatoffeemainen puoli on pinnassa, samoina runsas tallisuus. Nahkasatulaa, multaisuutta. Tummaa suklaata, taatelia, kuivattua luumua, viikunaa, rusinaa. Pieni kuivalihan aavistus. Siirappi ja suklaisuus hallitsevat ilmatilaa. Vesilisä avaa kirpeän yrttisyyden.

Maku: Täyteläinen, siirappisen makea ja erittäin paksu. Tammisuus ja mausteisuus leikkaavat silti kovinta makeutta nopeasti. Tumma suklaa, piparkakun mausteliemi, pippurisuus ja tanniinisuus ovat vahvasti esillä. Suutuntuma on todella painava ja runsaan täyteläinen. Tallia, kuivalihaa, lakritsia, aavistus savuisuutta, hiukan uuniomenaa. Jälkimaku on tumman suklainen, paahteinen, kahvinen ja tamminen. Todella napakat tanniinit, kuivattaa suuta reippaasti. Rusinaa, hapokkuutta, pippurisuutta. Saksanpähkinää, tallisia sävyjä. Varsin pitkä finaali. Vesilisä tuo tähän ihan uuden puolen, sitruksiksen ja raikkaan yrttisen.

Arvio: Paksu sherrypommi, joka vie heikommilta jalat alta. Tuoksu on pettävän makea, kun siirapin alta löytyy näinkin laaja tummasävyinen ja kahvinen ulottuvuus. Ei vikoja, huippulaatua. 91/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.