Aberfeldy 28 yo 40%

Aberfeldy julkaisi tällaisen 28-vuotiaan viskin numeroiduilla pulloilla vuonna 2016. Vastaanotto on ollut erittäin suopea – etenkin, kun ottaa huomioon, että pullotusvahvuus on ehdottomalla alarajalla.

Maistan tämän silti varsin suurella mielenkiinnolla. Olen aina pitänyt 21-vuotiaasta Aberfeldystä kovasti.

Aberfeldy 28 yo

(40%, OB, 2016, Limited Release, 70 cl)

Tuoksu: Mehiläisvahaa ja hunajaa. Sokkona tämä menisi iäkkäästä Balveniesta. Erittäin herkullinen, metinen tuoksu, jossa on toskaomenaa, kiteistä ruskeaa sokeria, apilankukkaa ja pientä havuisuutta. Todella kuivaa tammisuutta, toffeefudgea, hiukan kirpeää sitruksisuutta ja kevyttä maltaisuutta. Likimain loistava.

Maku: Hunajainen, omenainen ja mehiläisvahainen ilotulitus jatkuu myös makupaletissa. Metisyyttä, sokeria, mietoa yrttisyyttä. Suutuntuma on kuitenkin todella kevyt ja runko ohut – voltit ovat tosiaan aivan alarajalla, ja sen huomaa. Silti kukkainen ja miedon sitruksinen makumaailma on upeassa balanssissa ja erittäin herkullinen. Tammi on kuivaa ja vahaista, pieni heinäisyys kulkee sen jalanjäljissä. Jälkimaku on tyylikkään yrttinen, mausteinen ja tamminen. Omenaa, sitruksisuutta, hunajaa, pientä paahteisuutta, heinää, havuisuutta, pientä happamuutta, toffeeta, maitosuklaata. Keskipitkä finaali kuivuu nätisti.

Arvio: Erittäin herkullinen ja herkkä viski. Kunpa vain voimaa olisi edes hitunen lisää! Pieni ponnettomuus maussa ja jälkimaun kepeys jättävät pykälän toivomisen varaa, mutta tuoksu tässä on kyllä maagisen hieno. 89/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.