Glendronach 18 yo 1995/2014 Cask #3025, 51,1%

Lasissa tänään PX-tynnyristä pullotettua sherryviskiä Glendronachin kymppierästä. Kyllä näitä on aina yhtä mielenkiintoista maistaa, siitä ei pääse mihinkään.

Glendronach 18 yo 1995/2014

(51,1%, OB, 25.10.1995–6/2014, Batch 10, Cask No. 3025, Pedro Ximénez Sherry Puncheon, 650 bts., 70 cl)

Tuoksu: Todella tumma ja kahvinen, suorastaan synkkä. Tummaa suklaata, tallia, multaa. Karamellinen makeus tuntuu aavistuksen päälleliimatulta. Toskaomenaa, hapanimeläkastiketta, tiettyä tunkkaisuutta. Mielenkiintoinen, epätyypillinen kokonaisuus, osin jopa outo. Vesilisä tuo pienen rikkisyyden – etenkin poltetut tulitikut – mukaan.

Maku: Hyvin täyteläinen ja paksu, mutta jälleen synkkä yrttisyys ja hapanimeläkastikkeen makeus hakevat toisiaan. Tikkunekkua, kinuskikastiketta, toffeefudgea. Nahkainen ja multainen maanläheisyys ovat myös mukana, samoin vahva omenaisuus. Taatelia ja viikunaa löytyy jonkin verran, samoin tummaa suklaata ja tammisuutta. Runko on todella painava, mutta balanssi hiukan hakee. Jälkimaku on todella makea, maitosuklainen ja karamellinen. Tammi pysyttelee taustalla aavistuksen happamana, mausteisuus on hiukan sulkeutunutta. Omena, toffee ja yrttisyys pysyvät kevyinä. Finaali jää keskipitkäksi. Vesilisä keventää runkoa ja saa esterit paremmin pintaan.

Arvio: Ei kaikkein tasapainoisimpia yksilöitä, mutta erittäin maukas silti. Tutkittavaa riittää senkin edestä. 88/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.