Glendronach 21 yo 1995/2017 Cask #4418, 52,6%

Glendronachin odotetun Batch 15:n viskit pullotettiin toukokuussa 2017. Kuuden julkaisun kokoinen erä sisälsi vuodelta 1995 tällaisen PX Puncheonissa ainakin viimeiset vuotensa kypsyneen viskin.

Glendronach 21 yo 1995/2017 Cask #4418

(52,6%, OB, 16.6.1995–5/2017, Batch No. 15, Cask No. 4418, Pedro Ximénez Sherry Puncheon, 651 bts., 70 cl)

Tuoksu: Paksun suklainen, kahvinen ja kahviliköörinen. Tallisuus ja multaisuus korostuvat. Viikunahilloa, hiukan taatelia, runsaasti rusinaa. Erittäin makea siirappisuus ja muhkea nahkaisuus tekevät tuoksusta todella järkälemäisen. Hedelmäisyys jää hiukan saksanpähkinän ja tammisuuden varjoon. Pientä sikarisuuttakin löytyy. Vesilisä nostaa yrttejä selvemmin esiin.

Maku: Tumman suklainen, kahvinen, nahkainen, siirappinen ja toffeemainen. Tuoksua pykälän tasapainoisempi, erittäin runsas makupaletti. Balsamicoa, öljyä, hiukan lihaisuutta. Nyt myös uuniomenat, luumu ja kirsikka tulevat hyvin esiin. Toki viikuna, taateli ja rusina ovat mukana, samoin pähkinäisyys ja talliset sävyt. Suutuntuma on täyteläinen ja painava, oikein klassinen lajissaan. Tammi on vahvasti esillä tuomassa ryhtiä ja tasapainottamassa siirappia. Jälkimaku lähtee runsaalla mausteisuudella ja tummalla kahvisuudella, kunnes yrtit, lakritsi, tumma suklaa ja tammisuus nousevat. Hiukan kuivakkaa maltaisuuttakin nousee esiin. Varsin pitkä ja aseistariisuva finaali. Vesilisä korostaa raikkaan omenaisia piirteitä ja yrttisyyttä.

Arvio: Todella massiivinen viski, klassinen ja komea. Etenkin makupaletin runsaus puhuttelee. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.