Kilchoman 8 yo 2011/2020 for Whizita 54,5%

Kilchomanilta meni tällainen pieni erä saksalaiselle viskikaupalle. Tällä kertaa kasivuotias liemi on finistelty madeiratynnyrissä.

Kilchoman 8 yo 2011/2020 for Whizita

(54,5%, OB for Whizita, 9.12.2011–5.11.2020, Cask No. 768/2011, Madeira Cask Finish, 250 bts., 70 cl)

Tuoksu: Tuhdin turvesavuinen ja hedelmäisen makea, jopa imelä. Hiiltä ja tuhkaa, hiukan jotain maakellarimaista ja kostean ummehtunutta myös. Vegetaalisuutta ja märkää lehtikasaa. Marjaisuutta, hapokkuutta. Vadelmahilloa, viinikumikarkkeja. Vesilisä tuo pintaan marsipaania ja kosolti sokerisuutta.

Maku: Hiilinen savuisuus ottaa välittömästi yhteen imelän hedelmäisyyden kanssa. Turpeisuus on edelleen vegetaalisella puolella, ja nyt tammikin tulee tanniinisella voimalla kehiin. Marjaisuus ja hapokkuus kiristävät ikenissä, salmiakkijauhetta ja tuhkaisuutta tulee läpi. Hedelmäisyydessä tuntuu punaista omenaa, sitruksisuutta ja hieman luumua, mutta sen verran kova on turvesavu, ettei spektri ole valtava. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja osin kovapintainen. Jälkimaku lähtee melko kireän tammen, voimakkaan hiilisavun ja kirpeän marjaisuuden varassa. Nahkaisuus ja hapot nousevat pintaan ja suolaisuus korostuu. Hiukan pippurisuutta ja runsaasti tuhkaa. Keskipitkä finaali jää hiukan valjuksi. Vesilisä availee karkkisuutta ja makeutta.

Arvio: Pätevä, hedelmäinen Kilchoman, jossa nuoruus tulee vielä selvästi läpi. 85/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.