Lagavulin 16 yo 43% (2011)

Virallisesti Lagavulinin tislaamo aloitti 1816 eli noin vuoden verran Ardbegin ja Laphroaigin jälkeen. Sen valikoima on erittäin keskittynyt, ja nykyisillä tempoilevilla markkinoilla 16-vuotiaan Lagavulinin tasaista laatua on pakko ihailla.

Lagavulin 16 yo

(43%, OB, +/- 2011, 70 cl)

Tuoksu: Savua ja turvetta pinnassa, voimakas jodi. Kosteat laiturinlankut ja hamppuköysi tunkevat nenään. Meren suolaisuutta, jonka taustalta on haettavissa kuitenkin aavistus makeutta. Hunajaisuutta, jonkin verran lihaisuutta. Mehukas ja maukas.

Maku: Voimakas merisuola ja salmiakkijauhe maistuvat kärjessä. Merilevää. Kielen sivuilla tuntuu paahteisuutta, heinää, kuivaa puuta, jopa hiiltä. Jälkimaku kääntyy vähitellen kuivasta makeaksi, jopa hunajaiseksi. Lopuksi suussa maistuu tervainen puu, jossa on edelleen se kevyt hunajaisuus mukana.

Arvio: Suolainen ensituntuma ja sitä seuraava makeus ovat hienosti tasapainossa. Ryhdikäs, robusti, täyteläinen kokonaisuus. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100. Whisky Monitor Database 87/100 (per 11).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.