Caol Ila 1995/2007 Distillers Edition 43%

Vuonna 1846 perustetun Caol Ilan tuotannosta valtaosa käytetään Johnnie Walkeriin ja Bell’siin. Nyt käsissä tislaamon Distillers Edition, joka on ex-bourbonkypsytyksen jälkeen saanut viimeistelyn tummissa ex-Moscatel-tynnyreissä.

Caol Ila 1995/2007 Distillers Edition

(43%, OB, 1995/2007, Moscatel Finish, Special Edition C-si; 3-467, 100 cl)

Tuoksu: Turpeensavu nousee nenään ensimmäisenä, mutta sen jälkeen huomio kiinnittyy siihen, miten ”väljä” tuoksu oikeastaan on. Sitä saa nuuhkia ihan tosissaan, jos haluaa saada jotain irti. Makeaa pähkinäisyyttä sieltä taustalta sentään alkaa nousta. Voita? Hiukan lääkemäinen vivahde. Ehkä intensiivisyys on kadonnut, kun pullo on ollut avattuna.

Maku: Savuinen lähtö, voimakas turve, mutta makeaa heti mukana. Vahvan liköörin vaikutelmaa, vähän öljyistä ja hyvin täyteläistä, jopa rusinaista. Kitalaella viski kuitenkin kuivahtaa ja makeus katoaa. Kielen takana maistuvan voin ja pippurisuuden jälkeen alkaa tulla pintaan pähkinäinen jälkimaku.

Arvio: Makean savuinen ensivaikutelma kääntyy pippuriseksi ja kuivaksi. Vasta jälkimaku nostattaa tosissaan veden kielelle. Pientä epätasapainoa ehkä. Jälkimaku hiukan yksioikoinen. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 83/100 (per 5).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.