Laphroaig Quarter Cask 48%

Johnstonin perheen maanviljelijät aloittivat tislaamisen ensin salassa, kunnes perustivat Laphroaigin tislaamon 1815. Nyt maistelussa vanha tuttu Quarter Cask, josta ei ole tullut koskaan tehtyä kunnon maistelunuotteja.

Nimi tulee siis 105 litran tammitynnyreistä, joiden tuomaa kypsytysnopeutta tässä on hyödynnetty.

Laphroaig Quarter Cask

(48%, OB, NAS, +/- 2011, 33.33 cl)

Tuoksu: Voimakas suola, lääkemäinen aromi. Jodia, merilevää. Silti vähän tunkkainen. Savuista, märkää villakangastakkia. Turve leijuu taustalla. Yleisvaikutelma savuisen pistävä ja vähän raaka, epäselvä.

Maku: Vahva lääkemäisyys ja suolaisuus tulevat kärjessä. Maltainen runko, joka ei ole kovin tukeva. Tietty mausteisuus, pippurisuus tuntuu lopussa voimakkaampana. Ja tietysti savu, se on ilmeinen koko matkan. Tamminen jälkimaku kuolee melko nopeasti, jättää suuhun vain pippurisuuden ja kovat tanniinit.

Arvio: Savuviskien nuori kukkopoika on ilmeisesti yhdistelty 8–11-vuotiaista tisleistä. Mitään kovin herkkää tai hienostunutta tässä ei ole, mutta tunnelma on silti vaikuttavan raaka. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Whiskynotes 87/100. Dramming 90/100Whisky Monitor Database 87 (per 7).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.