The Glenlivet 18 yo 43%

The Glenlivet kärkkyy tällä hetkellä maailman myydyimmän single malt -viskin titteliä. Vuonna 1824 perustettu tislaamo tuottaa nykyään kahdeksan miljoonaa litraa alkoholia vuodessa. Nyt maistelussa tislaamon 18-vuotias perustuote.

The Glenlivet 18 yo

(43%, OB, +/- 2011, 100 cl)

Tuoksu: Pehmeän maltainen, makeahko. Kukkainen. Myös marjoja tuntuu, vadelmaa ja mustikkaa. Vähän hilloinen tuntuma, kuningatarhilloa. Ja appelsiinia taustalla. Jokseenkin tasokas yleisvaikutelma.

Maku: Maltaisuus on pääasiallinen elementti, sen ympärille rakentuu kukkainen ja hiukan sitruksinen maku. Makeaa appelsiinia. Viski on kepeä olematta yksinkertainen. Vaikka body on hento, tasot tulevat marjoista ja sitruksesta. Jälkimaussa tammisuus ja mausteisuus tulevat kunnolla esille. Sitruunapippuria? Lopuksi miedot tanniinit suipistavat suuta miellyttävällä tavalla. Kaikkineen erittäin tasapainoinen kokonaisuus.

Arvio: Ohuehkoon 12-vuotiaaseen verrattuna tässä on paljon tasoja ja syvyyttä. Jos panostaa hedelmäiseen maltaisuuteen, se kannattaa tehdä näin. Yksinkertaisesti hyvää! 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 82/100. Whiskynotes 83/100. Dramming 86/100Whisky Monitor Database 82/100 (per 11).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.