Kilchoman Spring 2011 Release 46%

Kilchomanin Spring 2011 Release on yhdistelmä 3–4-vuotiaita viskejä. Ensin niitä on kypsytetty entisissä Buffalo Tracen barrel-kokoisessa ex-bourbontynnyreissä (fresh ja refill), sitten Miguel Martinin oloroso-sherrytynnyreissä (fresh butt).

Kilchoman Spring 2011 Release

(46%, OB, NAS, 2011, 70 cl)

Tuoksu: Omaperäisen nokinen ensivaikutelma! Nokisavuksi sitä voisi kutsua, hehkuvia hiiliä tuhkassa. Siitä huolimatta tuoksu on houkuttelevan raikas ja suolainen, aavistuksen makea ja vaniljainen. Samalla mukana on laiturinlankkuja, merilevää ja kosteaa köyttä, kuten monessa klassisessakin Islay-viskissä.

Maku: Kuiva ja savuinen. Hiilinen perusmaku seuraa täysin tuoksua. Salmiakkijauhe maistuu vahvasti, suolaa ja lääkettä löytyy. Silti maku on vaniljainen eikä yhtään tunkkainen. Jälkimaku makeutuu selvästi.

Arvio: Tislaamon kuudes julkaisu maistuu ikäistään kypsemmältä. Nokisavu on tiukan hiilinen, eikä distillery characterista voi erehtyä. Vahvan salmiakkinen esitys ei jätä mitään arvailujen varaan. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100. Whiskynotes 81/100. Dramming 86/100Whisky Monitor Database 85/100 (per 12).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.