Bruichladdich 10 yo ’The Laddie Ten’ 46%

Vuonna 1881 rakennettu tislaamo aloitti toimintansa 1886 Bruichladdich Distillery Companyna. Heinäkuussa 2012 se myytiin ranskalaiseen omistukseen Rémy Cointreaulle.

Laddie Ten on viettänyt kymmenen vuotta ex-bourbontynnyreissä ja pieneltä osin ex-sherrytynnyreissä (American oak matured).

Bruichladdich 10 yo ’The Laddie Ten’

(46%, OB, +/- 2012, 20 cl)

Tuoksu: Toffeeta, vaniljaa ja moottoriöljyä kuin Springbankissa ikään – sokkona menisi varmasti sekaisin. Herkullinen! Lihaisa vaikutelma, jännittävä kinuskinen hedelmäisyys. Etiketissä hämää sana ”unpeated”, koska turpeisuuden tuntu leijuu vahvana (ilmeisesti tässä on silti 5 ppm). Turveviskin elementit ovat läsnä.

Maku: Hiukan vähemmän rasvaa ja potkua kuin tuoksun perusteella sopi odottaa. Yllättävän tavallinen maltaisuus, joka kuitenkin toimii hienosti, puhtaan bourbonkypsytyksen tapaan. Kirpeä hedelmäisyys (greippi) säestää. Suutuntuma on pyöreä muttei kovin tukeva. Toffeefudge sulaa mausteiksi: inkivääriksi ja maustepippuriksi. Jälkimaussa lihaisuus korostuu jälleen, lopuksi tulee pitkä kepeä liuku mausteisiin.

Arvio: Loistava tuoksu, toimiva makupaletti. Springbankin maltainen velipuoli. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100. Whiskynotes 86/100. Dramming 90/100Whisky Monitor Database 86/100 (per 4).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.