Highland Park 10 yo 40%

Highland Park on Skotlannin pohjoisin tislaamo, jonka Magnus Eunson perusti Orkneyn saarelle 1798. Tarina on hieno, mutta onko käsissä oleva viski myös? Tämä kymmenvuotias versio on pullotettu tavallista pienemmässä koossa Hollannin ja Saksan markkinoille.

Highland Park 10 yo

(40%, OB for Germany and Holland, 2013, 35 cl)

Tuoksu: Hunajainen, terävän sherryinen. Kuivalla tavalla savuinen. Toffeeta, mehiläisvahaa. Tuttua kanervaisuuttakin. Jotain raakaa tässä kyllä on verrattuna iäkkäämpiin pullotuksiin. Bensiiniä? Hyvä silti.

Maku: Tervaisempi ja lihaisampi kuin mikään aiemmin maistamani Highland Park. Kuivaa savuisuutta, jopa laphroaigmaisella tavalla. Toki myös kanervahunajaa, kovia toffeekarkkeja, metsäistä havuisuutta. Makeudesta huolimatta kokonaisuus on vähän bensainen ja ohuehko. Jälkimaku on pistävän kanervainen, villaisen savuinen, lihaisa ja melko lyhyt. Balanssi on silti kaikkineen oivallisesti kohdallaan.

Arvio: Yllättävän lihaisa, tervainen ja suoraviivainen Highland Park. Sujahtaa Laphroaigin ja Springbankin nykylinjojen väliin, kuivakkaan savuiselle tontille – hitusen makeampana tosin. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100. Whiskynotes 82/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.