Caol Ila 18 yo 43%

Vuonna 1886 Islayn saarella vierailut Alfred Barnard kuvaili Caol Ilaa villeimmäksi ja kuvauksellisimmaksi tislaamoksi, jonka hän on ikinä nähnyt. Caol Ilan nimi tulee Sound of Islay -salmesta, joka erottaa Islayn ja Juran saaret.

Nyt maistossa tislaamon tuorein 18-vuotias julkaisu. Se ei voi olla ihan huono.

Caol Ila 18 yo

(43%, OB, +/- 2012, 20 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen, tamminen ja savuinen. Savu on tislaamolle tyypillisesti pistävän kuivaa hiilisavua, joka on kuitenkin nätisti integroitunutta. Hedelmäinen makeus pehmentää vaikutelmaa. Erottuva omenahillo, hunaja, mieto appelsiini. Lääkemäisyyttä. Hyvin tasoja, laadukas vaikutelma.

Maku: Pehmeä ja herkullinen. Alkaa hunajaisena ja hilloisena, sitten salmiakkinen hiilisavu nousee – muttei liikaa. Makeita omenia, mehiläisvahaa, pehmeää tummaa suklaata. Taustalla yskänlääkemäinen vivahde. Kun hiilisavu hellittää, alkaa maukas jälkimaku: suolaista salmiakkia, paahdettua tammea, säilöttyjä hedelmiä. Tasapainoinen ja hieno kokonaisuus – täyteläinen ja kuiva, hedelmäinen ja suolainen.

Arvio: Komea savuviski. Täyteläisyydessä ja jälkimaussa huima parannus sinänsä jo hyvästä 12 yo:sta. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100.Whisky Monitor Database 89/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.