Bruichladdich 14 yo Links ’St Andrews’ 46%

Bruichladdichin Links-sarjassa on julkaistu jo useita pullotuksia, mutta Graeme W. Baxterin tekemälle St. Andrewsin golfkentän maalaukselle omistettu versio oli niistä ensimmäinen, refill-sherrykypsytettynä.

Bruichladdich 14 yo Links ’St Andrews’

(46%, OB, 2003, 1st Edition, Old Course St. Andrews 17th Hole, 12 000 bts., 5cl miniature)

Tuoksu: Öljyinen, maltainen, hedelmäinen, makea. Aurinkorasvaa. Kumisaapasta. Tunkkaista nahkaisuutta. Parfyymiä. Neilikkaa. Jotain vähän eltaantunutta. Aseöljyä. Tuoretta greippiä. Hedelmäkarkkeja (viinikumi). Hyvin erikoinen paletti – mutta kiinnostava.

Maku: Todella pehmeä ja mieto ensikosketus. Hapotonta palea alea, maltaisuus on imelää. Parfyymimäinen, esanssinen hedelmäisyys. Tammi maistuu voimakkaasti, mutta tanniinit pysyvät aisoissa. Vaahterasiirappia, yrttejä, suklaata, erottuva ja voimakas lakkalikööri. Jälkimaku on vadelmainen, suklainen, tamminen, keskipitkä. Makuyhdistelmät ovat omintakeiset. Mitään kovin sherrymäistä tässä ei ole, ennemmin likööriä.

Arvio: Erikoinen tapaus. Tavallaan oikein maukas mutta silti aavistuksen keinotekoisen oloinen kokonaisuus. 84/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Whiskynotes 84/100Whisky Monitor Database 82/100 (per 6).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.