Bowmore 15 yo Laimrig Batch #3, 53,7%

Bowmoren Ruotsin markkinoille pullottama sherryjyrä on edennyt kolmanteen erään. Gaelinkielinen nimi tarkoittaa laivalaituria.

Resepti on jälleen vanha tuttu: ensin 10 vuotta ex-bourbontynnyreissä, sen jälkeen 5 vuotta ex-olorosotynnyreissä. Aiemmista batcheista olen pitänyt kovasti.

Bowmore 15 yo Laimrig Batch #3

(53,7%, OB for Sweden, 2013, Batch #3, Sherry Cask Finish, 18 000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen, lihaisa ja suklainen. Vahva sherryisyys, reipas sitruksisuus (sitruunankuorta). Tervaleijonaa, salmiakkisia suolakaloja. Hiilisavua, vain niukasti turvetta. Yllättävän kuiva. Viikunaa, rusinaa. Alkoholi potkii. Vesilisällä nahkaisuus ja tupakkaisuus löytyvät. Taatelia myös. Nam.

Maku: Maukkaan suklainen ja maltainen avaus, jossa kuivakka savuisuus on heti läsnä. Makean ja suolaisen kombinaatio toimii hienosti. Suutuntuma on pehmeä ja melko kevyt. Tervaleijona maistuu, samoin tuore sitruuna. Piparkakkua, taatelia, mausteita, makeaa maltaisuutta, nahkaisuutta, savuista possua. Jälkimaku on tumman suklainen, savuinen, hunajainen ja pippurinen, melko pitkäkin. Vesilisä jopa parantaa balanssia.

Arvio: Hieno viski. Hiukan kuivempi ja terävämpi kuin aiemmin maistamani batch #2 oli. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Dramming 87/100Whisky Monitor Database 89/100 (per 1). Smoke On The Water, ”Hyvä viski”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.