Auchentoshan Valinch 2012, 57,2%

Auchentoshan rakennettiin 1800, mutta se aloitti oikeasti vasta 1823. Tynnyrivahvuista, first fill bourbonissa kypsynyttä Valinchia valmistetaan vuosittain pieni erä, jonka määrää ei ole kuitenkaan paljastettu. Nimi tarkoittaa viskin maistamispipettiä, siis sitä hirveää metalliputkea, joka tynnyriin työnnetään.

Auchentoshan Valinch 2012

(57,2%, OB, NAS, 2012, Limited Edition, 2nd Release, 70 cl)

Tuoksu: Hunajamelonia, sitruunaa. Vappusimaa, erityisen vahva fariinisokeri. Kirpeä tammisuus. Tuoretta vaniljatankoa. Kun pääsee pistävän alkoholisuuden läpi, tämä on ihan miellyttävä. Leikkokukkiakin löytyy, hunajaa, hedelmäkarkkeja. Silti rasvainen ja tuhti. Vesilisällä kukkaisuus korostuu mutta ilme latistuu.

Maku: Erittäin kermainen. Puhdasta bourbonkypsytystä, sitruunaa ja vaniljaa. Jännä fariinisokeri tuntuu maussakin – nam. Hunajaa, hedelmäkarkkia, toffeeta melassia. Jotenkin raikas ja puhdas fiilis. Runsaasti voimaa, ja tammea. Jälkimaku on sitruksinen, tamminen, pirskahteleva, öljyinen, voimakas. Vesilisällä mausteet ja yrtit heräävät (minttu, inkivääri, chili). Maku on hienosti synkassa tuoksun kanssa.

Arvio: Yllättävän pirteä, voimakas ja maukas. Ylitti kirkkaasti kaikki odotukset. 85/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.