Glenfiddich 14 yo Rich Oak 40%

Keväällä 2010 lanseerattu Rich Oak on viettänyt ensin 14 vuotta ex-bourbontynnyreissä. Sen jälkeen sille on tehty kaksi erilaista, yhtäaikaista 12 viikon viimeistelyä: toinen puoli uusissa espanjalaisissa ex-sherrytynnyreissä ja toinen uusissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä (Louisvillestä Kentuckysta).

Glenfiddich 14 yo Rich Oak

(40%, OB, 2010, 20 cl)

Tuoksu: Aprikoosia ja vesimelonia. Raikkaan hedelmäinen ja hunajainen. Kuin miellyttävää hotellishampoota. Maltaisuus väijyy taustalla, samoin tammisuus. Toffeeta. Mietoudessaan jopa herkkä. Makeudessaan yllättävän freesi ja kukkainen (apilankukkaa).

Maku: Todella mieto ja lempeä. Aprikoosi ja meloni ovat hyvin esillä, samoin kiivi. Tammi on voimakas hetken, mutta ei ehdi kuivattaa suuta. Siitä jää mausteinen, melassinen pistely. Toffee maistuu. Jälkimaku on happaman maltaisuuden ja imelän hunajaisuuden vuoropuhelu. Finaali on lyhyehkö, kevyt ja viinimäinen.

Arvio: Maukas mutta hiukan ponneton hedelmäviski. Ei ainakaan ärsytä ketään. 83/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 80/100 (per 5).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.