Longrow 46%

Longrow on vuonna 1828 perustetun Springbankin tislaama turpeistettu viski. Uusi, ikämerkitsemätön Longrow on jatkoa aiemmalle CV-pullotesarjalle. Pidin CV:stä kovasti, joten mielenkiintoista maistaa, onko tämä uusi NAS-viski samaa kaliiberia.

Longrow

(46%, OB, NAS, +/- 2013, 70 cl)

Tuoksu: Turpeensavua, lihaisuutta, sitruunaa ja hiukan tuhkaa. Öljyinen vaikutelma, roteva ja runsas – joskin aika kuiva. Poltettuja tulitikkuja, kumisaapasta. Taustalla vaniljaa. Mielikuvallisesti jossain Caol Ilan ja Kilchomanin välissä.

Maku: Vahamainen, pehmeän turpeinen ja yllättävän mieto: tuoksussa korostunut savu nousee vasta jälkimaussa, silloinkin kevyesti. Suutuntuma on kevyt ja todella lähes savuton. Toffeefudgen tuomaa makeutta, vaniljaa. Tuoreita hedelmiä, mangoa ja vesimelonia. Suolaista salmiakkia ja tervaisuutta – siinä mielessä hyvät ääripäät. Jälkimaussa turve tulee esiin pyöreänä. Sen seuraksi nousevat mieto tammisuus, toffee, siirappi, lopulta myös se hiilinen savu. Hyvä balanssi mutta helppo kokonaisuus.

Arvio: Mieto turveviski, jonka tuoksu lupaa liikoja. Tasapainoinen ja hyvä silti. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100. Smoke On The Water, ”Puhdaspiirteinen ja ihan kiva”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.