Auchentoshan Three Wood 43%

Vuonna 1825 perustetun Auchentoshanin nimi tarkoittaa pellon kulmaa. Three Wood tuli 2002 ”sisarpullotteeksi” Bowmore 15 yo Darkestille.

Kolmipuu on kypsynyt nimensä mukaisesti kolmessa erilaisessa tynnyrissä: ensin ex-bourbonissa vähintään kymmenen vuotta, sitten vuoden verran ex-oloroso-sherryssä ja lopuksi puoli vuotta ex-Pedro Ximénez -sherryssä.

Auchentoshan Three Wood

(43%, OB, NAS, +/- 2012, 5cl miniature)

Tuoksu: Menisi sokkona melkein konjakista. Todella paksu omenaisuus ja konjakkimainen makeus ovat heti läsnä. Maltaisuus kuitenkin puskee läpi ja paljastaa luonteen. Rasvainen, luumuinen, siirappinen ja tiiviin hedelmäinen kokonaisuus. Makeaa sherryä, mangoa, toffeefudgea, mausteita. Oikein kutsuva.

Maku: Todella öljyinen, makean mausteinen ja tuoreen tamminen ensivaikutelma. Punainen omena, luumu ja siirappi nousevat pintaan. Maltaisuus on hapahkoa ja suutuntuma hyvin rasvainen, vaikka body on kevyt. Jälkimaku ei ole enää ollenkaan makea, vaan tammisuus tuo mausteet ja mustan teen mukanaan, samoin tietyn sitruksisuuden. Finaali on hetkellisesti hyvinkin herkullinen ja mielenkiintoisesti kehittyvä.

Arvio: Omaan suuhuni vaikea tisle on saanut onnistuneen tynnyröinnin ja sekoituksen. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 75/100. Whiskynotes 76/100. Dramming 82/100Whisky Monitor Database 79/100 (per 7).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.