Port Charlotte PC7 ’Sin An Doigh Ileach’, 61%

Bruichladdich alkoi 2000-luvulla tehdä kahta uutta viskiä, keskisavuista Port Charlottea ja äärimmilleen turvesavustettua Octomorea. Port Charlotten ex-bourbonissa ja ex-sherryssä kypsytetyn PC7:n liikanimi Sin An Doigh Ileach tarkoittaa ylväästi ’Islayn asukkaiden ykseyttä’.

Port Charlotte PC7

(61%, OB, 2001–2008, Sin An Doigh Ileach, 24 000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Erittäin lihaisa ja turpeinen. Makean savuinen, karamellisoitua possua ja punaviinikastiketta. Tervaleijonaa, salmiakkikossua, merisuolaa, makeaa porter-olutta, trooppisia hedelmiä. Hiukan tuhkaa. Muhkea ja monitasoinen kokonaisuus. Vesilisä tuo esiin glyserolia ja mineraalisuutta.

Maku: Suunnattoman savuinen, lihaisa ja kihelmöivän mausteinen. Tuhkainen ja kuiva suutuntuma kamppailee karamellipossun ja makean lakritsin kanssa – huimaa. Salmiakkijauhetta, IPA-olutta, hedelmiä, mineraalisuutta, sitruunaa, hunajaa, kaikkea löytyy. Jälkimaku on hyvin tervainen, tumman mausteinen (chiliä, rosmariinia), hunajainen, tuhkainen ja monitasoinen. Vesilisä ei tuo tähän oikein mitään lisää.

Arvio: Karamellipossua savussa. Erittäin hieno nuori viski, jolle ei kannata näyttää vettä. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 89/100. Whisky Monitor Database 86/100 (per 9).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.