The Macallan 10 yo Cask Strength 58,6%

Tämä tynnyrivahvuinen 10-vuotias on Macallanin vastaus syytöksiin, joiden mukaan tislaamon nykyvalikoima on liian mieto ja pyrkii pelkästään miellyttämään tax free -kuluttajia. Eli nyt pitäisi olla kovaa kamaa käsissä.

The Macallan 10 yo Cask Strength

(58,6%, OB, +/- 2013, 70 cl)

Tuoksu: Suklainen ja viikunainen. Täyteläinen sherrytuoksu, rusinainen ja makea. Muhkea maltaisuus, jouluolutta ja neilikkaa. Mangoa, hunajamelonia. Tiettyä saippuaisuutta myös. Piipputupakkaa, vähän vanhaa nahkahuonekalua. Vesilisä vapauttaa toffeeta ja kinuskia. Nam.

Maku: Raskaan sherryinen ja suklainen. Vyöryy voimalla päälle, alkoholiprosentin todella tuntee. Maltaisuus, viikunaisuus ja luumuisuus on suurieleistä, suutuntuma täyteläinen ja tekstuuri vähistä asioista tiheä. Tammisuus tuo karvaudellaan leikkauspintaa makeuteen hyvinkin nätisti. Jälkimaussa tammi pysyy kurissa ja alkaa varsinainen näytös: mausteet (neilikka, anis), tupakkaisuus, toffeemaisuus ja hedelmät pyörivät melko runsaina suussa. Finaali haipuu kuitenkin ilotulituksen jälkeen melko nopeasti. Suutuntuma menee vesilisällä miellyttävän silkkiseksi, mutta tiettyä saippuaisuutta tulee samalla. Kestää hyvin vettä.

Arvio: Miksei Macallan tee enempää tällaisia viskejä? Kaikki kunnossa ikään nähden. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 85/100 (per 2).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.