Ardbeg 10 yo ’Mor’ Second Edition 46%

Nyt on iso viski käsissä! ’Mor’ tarkoittaa suurta: Ardbeg Mor saapuu 4,5 litran pullossa. Yksi pullo täyttää siis sujuvasti koko perusjantterin viskikaapin.

Morin ensimmäinen versio vuonna 2007 oli tynnyrivahvuinen, tämä kakkosversio nyt vain 46%. Vierellä on peruskymppi verrokkina.

Ardbeg 10 yo ’Mor’ Second Edition

(46%, OB, 2008, 2nd edition, 450 cl)

Tuoksu: Savuinen, vaniljainen ja turpeinen. Lääkemäinen, antiseptisiä aineita ja jodia. Suolaa, hiilisavua, tuhkaa. Turve on märkää ja savuista, fiilis lämmin ja melko makea. Rinnakkain tässä ei ole huomattavaa eroa peruskymppiin. Sitruunaa, märkää köyttä, laiturinlankkuja, tammisuutta. Oikein herkullinen esitys.

Maku: Sitruksinen, vaniljainen ja savuinen. Makea, paksu turpeisuus, lempeä lääkemäisyys. Miellyttävä, makean vaniljainen ja herkullisen sitruunainen. Salmiakkijauhetta ja suolaisuutta. Suutuntuma on rasvainen ja pehmeä, tekstuuri melko väljä ja rauhallinen. Rinnakkainmaistelussa 10 yo Ten Batch No. L11 on tätä robustimpi, tervaisempi ja terävämpi – siinä on enemmän hyökkäävyyttä ja mausteisuutta. Jälkimaku tässä on hunajainen, makean tamminen ja lakritsinen. Vaniljaa, sitruunaa, hunajaa, suolaisuutta. Keskipitkässä finaalissa makea turvesavu, pehmeä tuhkaisuus ja hunajaisuus ovat mukavasti tasapainossa.

Arvio: Pienen pykälän peruskymppiä miedompi, mutta silti oivallinen savupommi. 85/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.