Clynelish 17 yo 1995/2013, Signatory for TWE 56,2%

On hyvin tiedossa, että The Whisky Exchangen omistaja Sukhinder Singh rakastaa Clynelishin tuotantoa. Voi siis arvella, että mies on päätynyt valitsemaan TWE:lle tynnyrin kohtalaisen hyvällä tietämyksellä. Valinta on osunut ex-sherrytynnyriin, ja vaihteeksi pullottajana on Signatory.

Clynelish 17 yo 1995/2013, Signatory for TWE

(56,2%, Signatory for The Whisky Exchange, Cask Strength Collection, 21.12.1995–23.9.2013, Refill Sherry Butt, Cask No. 12794, 622 bts., 70 cl)

Tuoksu: Omenainen ja vahamainen. Hienostunut sherryisyys, mausteinen ja ikääntynyt. Kuivan tamminen vaikutelma. Mehiläisvahakynttilää, akaasiahunajaa, appelsiinia, vihreää omenaa, havuja, katajanoksia, salmiakkia. Upea ja syvä tuoksu. Pieni nuotiosavu taustalla. Vesilisä korostaa parfyymisyyttä ja öljyisyyttä.

Maku: Tiiviin vahamaisesta makupisarasta aukeaa todellinen mikrokosmos. Hunajaa, mehiläisvahaa, omenaa, rusinaa, vaniljaa, appelsiinimarmeladia (jossa kuorta mukana). Kaiken kruunaa kuiva tammisuus, jossa on mausteet kohdallaan. Suutuntuma on vahamainen ja iskevä, tekstuuri tiivis ja runsas – tämä tuntuu paljon iäkkäämmältä kuin mitä etiketti kertoo. Jälkimaku on sokerisen omenainen, hunajainen, tamminen, hiukan pippurinenkin. Pieni savu pilkistää taustalla. Erittäin pitkä ja uloitteikas, havuinen finaali. Vesilisä avaa sherryisyyttä ja yrttisyyttä kauniisti. Tämä myös kestää vettä erittäin hyvin.

Arvio: Loistava viski. No nonsense -tavaraa, joka tuo tietyt iäkkäät Brorat mieleen. 93/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Magazine 89/100 (Annabel Meikle), 88/100 (Chris Goodrum).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.